Hoewel de geur het niet zou zeggen, is look erg gezond: Het is goed voor de bloeddruk, het uithoudingsvermogen,... . Als je tafelgenoten geen look in het eten appreciëren, zijn hier enkele tips om er voor te zorgen dat ze - na de maaltijd - toch nog met je willen praten: peterselieblad kauwen én er een glas melk bij drinken, een mengsel van peterselie- en selderblad eten, rode wijn bij het eten drinken,... Dit alles zou helpen tegen een slechte adem. Maar als je het mij vraagt, hebben diegenen die weigeren de heerlijke maaltijden met look te eten, ongelijk.
Hoe oogsten?:
Als het loof afgestorven is en het weer is droog, steek je met een riek de knollen uit de grond.Voor de bewaring is het best dat je de knollen, na de oogst, nog een paar uur buiten laat drogen. Ze daarna in kleine bosjes ophangt of in dunne laagjes in bakjes legt. Zorg vooral dat er voldoende lucht bij kan, dit om schimmelen tegen te gaan.