Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Look
500 g Schorseneer
Ingrediënten die niet groeien op het veld:
- 300 g risottorijst (bijv. arborio)
- 1 sjalot of kleine ui (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 liter groente- of kippenbouillon (warm gehouden)
- 1 el olijfolie + 1 klontje boter
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt, optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Voor de schorsenerensaus:
- 500 g schorseneren (vers of diepvries)
- 150 ml melk of room
- Nootmuskaat naar smaak
- Zout en peper
Recept:
- Schil en snijd de schorseneren in stukken. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 15–20 min).
- Giet af en mix samen met melk of room tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet apart.
- Verhit olijfolie en boter in een pan. Stoof de sjalot en knoflook glazig.
- Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
- Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit beetje bij beetje tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten).
- Roer de warme schorsenerensaus door de gare risotto. Voeg indien gewenst Parmezaanse kaas toe.
Vlees of vis en extra groenten toevoegen naar wens.
- Login om te reageren