Risotto met verstopte schorseneren (4p)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Look
500 g Schorseneer
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 
  • 300 g risottorijst (bijv. arborio)
  • 1 sjalot of kleine ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 liter groente- of kippenbouillon (warm gehouden)
  • 1 el olijfolie + 1 klontje boter
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt, optioneel)
  • Peper en zout naar smaak

Voor de schorsenerensaus:

  • 500 g schorseneren (vers of diepvries)
  • 150 ml melk of room
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper
Recept: 
    • Schil en snijd de schorseneren in stukken. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 15–20 min).
    • Giet af en mix samen met melk of room tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet apart.
    • Verhit olijfolie en boter in een pan. Stoof de sjalot en knoflook glazig.
    • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
    • Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit beetje bij beetje tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten).
    • Roer de warme schorsenerensaus door de gare risotto. Voeg indien gewenst Parmezaanse kaas toe.

Vlees of vis en extra groenten toevoegen naar wens.