Noodles met paksoi en pindasaus (4p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
2 Lente-ui
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Paksoi
2 Wortel
1 Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 
  • 250 g noedels (rijst- of eiernoedels)
  • 1 el olie (arachide- of sesamolie)
  • Sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)

Voor de pindasaus:

  • 3 eetlepels pindakaas (liefst 100% pinda)
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl rijstazijn of limoensap
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1/2 tl gemberpoeder (of verse geraspte gember)
  • 100 ml warm water (of naar gewenste dikte)
Recept: 
    • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water. Zet apart.
    • Meng pindakaas, sojasaus, rijstazijn, honing en gember in een kommetje.
    • Voeg beetje bij beetje warm water toe tot je een gladde, smeuïge saus hebt.
    • Verhit olie in een wok of grote pan.
    • Fruit de knoflook kort en voeg dan wortel en het witte deel van de paksoi toe. Roerbak 2–3 minuten.
    • Voeg daarna het groene deel van de paksoi toe en bak nog 1 minuut mee.
    • Voeg de noedels toe in de pan, giet er de pindasaus over en meng goed door tot alles warm is en goed bedekt.
    • Serveer warm met eventueel wat lente-ui en sesamzaadjes of pinda's als topping.