Lasagne met rode biet en raapsteeltjes (4p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Rode biet
Enkele takjes Oregano
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
4 Wortel
Bosje Raapsteel = mizuna
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 
  • passata 400 ml
  • rundsgehakt 500 g
  • teentje look
  • 1 rode ui
  • geraspte kaas
  • lasagnevellen (volkoren)
  • roux: bloem, boter, melk, nootmuskaat
  • peper en zout
Recept: 
    • Bak de helft van de ui, de fijn gesneden wortelen en het gehakt. Leg aan de kant.
    • Stoof de andere helft van de ui, de knoflook, de raapstelen en de rode biet gaar. Voeg passata en oregano toe. Mix tot een gladde saus.
    • Meng het gehakt onder de groentensaus.
    • Maak een roux. Voeg melk toe tot gewenste dikte en voeg geraspte kaas toe naar wens.
    • Maak laagjes in een ovenschaal: start met een laag saus en eindig met een laag saus. Bovenop strooi je nog wat geraspte kaas.
    • Zet nog 30 min (of tot de lasagnevellen gaar zijn) in de oven.