Ingrediënt van het veld en beschikbaar
2 Raap
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 Venkel
Ingrediënten die niet groeien op het veld:
- Appel – 2 stuks (zoete soort)
- Aardappelen – 600g
- Gerookte zalm – 400–500g
- Melk – 100 ml
- Klontje boter
- Geraspte kaas – 50–75 g
- Peper, zout, nootmuskaat – naar smaak
Recept:
-
- Schil de aardappelen en raap, kook ze samen gaar en pureer. Voeg zout, peper, nootmuskaat, boter en melk toe.
- Snijd de venkel heel fijn. Schil de appel en snijd ik kleine blokjes. Stoof de venkel en voeg aan het midden de appel toe. Stoof tot de appel zacht is. Stamp eventueel wat zacht met een pureestamper.
- Maak een laagje venkelmengsel op de bodem van een ovenschaal. Daarboven leg je de gerookte zalm. Op de zalm maak je een laag puree. Tot slot strooi je wat kaas bovenop.
- Zet nog 1O-15 minuten in de oven tot je een kostje hebt.
- Login om te reageren