Spitskoolpizza

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Spitskool
Recept: 

Ingrediënten:

1/2 kleine kool, in fijne repen gesneden (oa spitskool)
1 teen knoflook, geperst 
2 eieren
1/2 kopje bloem 
3 sjalotten, in ringen 
2 kleine tomaten, in plakjes gesneden 
salami of geitenkaas, in plakjes 
een klont boter 
mespuntje zout
1/2 kopje geraspte kaas
1 theelepel oregano
olijven naar wens
 
 
Bereiding:

Verhit de boter in een pan en bak de kool met knoflook en zout al roerende totdat de kool zacht is geworden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er eerst de eieren en daarna de bloem door. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal of pizzabakvorm. Bak de “pizza” in een voorverwarmde oven eerst 10 min. op 175ºC. Beleg de “pizzabodem” daarna met plakjes geitenkaas (buche) of salami, tomaat, sjalotten, olijven en strooi er oregano en geraspte kaas overheen. Bak de “pizza” nog ongeveer een half uur tot ze licht gebruind is.