Tomaten-pompoen-soep

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 middelgrote voor de afwerking + 400 gram voor de soep Pompoen
handjevol Peterselie
5 middelgrote Tomaat
2 Wortel
naar smaak Tijm
naar smaak Oregano
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 teentjes Look
naar smaak Rozemarijn
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

 

 1. - 1 grote ui (te vervangen door lente-ui)
 2. - 1 blikje tomatenpuree (zelf maken, door tomatensaus te laten indikken)
 3. - 3 blokjes groentebouillon
 4. - Olijfolie of variant
 5. - Peper en zout

 

Recept: 
 1. Maak eerst de groentenbouillon klaar. Ik gebruik hiervoor 1,5 tot 2 liter water.
 2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe daarna hetzelfde met de halve pompoen. In de supermarkt vind je ook voorgesneden pompoenblokjes, handig wanneer je niet veel tijd hebt.
 3. Verwarm daarna de olie in een grote kookpot. Plet de teentjes look en stoof een minuutje aan. Voeg de stukjes ui toe en laat nog eventjes aanstoven. Daarna voeg je de andere groenten toe. Laat een vijftal minuutjes op het vuur staan. Vergeet niet om af en toe eens te roeren, zodat de groenten niet aanbranden.
 4. Voeg nu de groentenbouillon en de tomatenpuree toe. Daarna volgen de peterselie en de italiaanse kruiden. Hier gebruik ik meestal gedroogde kruiden, maar je kan gerust zelf een boeketje samenstellen. Daarvoor kan je gebruikmaken van laurier en tijm.
 5. Laat de soep nu een twintigtal minuutjes doorkoken. Vergeet ook hier niet af en toe te roeren. Haal daarna de soep van het vuur. Mix de soep mooi fijn en kruid af met peper en zout.

 

Notes
 1. De soep kan je presenteren in de uitgeholde pompoen. Die is namelijk waterdicht en dient dus perfect als soepkommetje. In een middelgrote pompoen past al gauw 2 liter soep. Je kan ook voor kleine pompoenen kiezen, zodat iedere gast zijn eigen schaaltje heeft.

(www.dekleinedingen.be)