Italiaanse patatjes met auberginekoekjes en tomatensaus

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Aubergine
3 tenen Look
10 kleine Tomaat
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
10 kleine vastkokende Aardappel
enkele takjes Rozemarijn
1 gedroogde Peper
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Sjalot: 2

Olijfolie

Peper

Gerookte paprika

1 klein uitje

Koffielepel provencaalse kruiden

Recept: 

Oven voorverwarmen 170 graden hete lucht+ klassiek

 

Een ovenplaat rijkelijk begieten met olijfolie.

 

De patatjes, krieltjes of andere vastkokende patatjes, overlangs doormidden snijden. Met de platte kant op de plaat schikken. Tussen de patatjes enkele ongepelde teentjes knoflook en enkele takjes rozemarijn schikken. 

 

De aubergine in plakjes snijden. Naast de patatjes op de overplaat schikken. 

 

Nog wat olijfolie over de plaat sprenkelen op de patatjes en de aubergineschijven. 

 

De plaat mag in de voorverwarmde oven. 

 

Terwijl de patatjes en de aubergines garen, beginnen we aan onze tomatensaus.

 

Neem een overschaal en doe er olijfolie in. Snij de tomaatjes in redelijk kleine partjes, hak een knoflookteentje fijn, had wat gedroogde chilipeper fijn, hak een klein uitje fijn en doe alles in de overschaal. Even mengen, afkruiden met peper en provencaalse kruiden. De schaal mag bij de patatjes en de aubergineschijven de 

oven in. 

 

Als de patatjes en de aubergineschijven al wat lekker beginnen te ruiken en wat kleuren, haal je even de plaat uit de oven. Draai alle patatjes nu met de platte kant naar boven en de schil naar onder. Draai ook de aubergineschijven om. Kruid af met peper van de molen en gerookte paprikapoeder. Doe er nog even 2 gehele sjalotjes bij. 

 

De overplaat gaat terug de over in voor nog ongeveer 10 minuten. In elk geval tot de platte kant van de patatjes een mooie goudbruine kleur hebben. 

 

De aubergineschijfjes zijn nu zo krokant geworden dat ze smaken en kraken als koekjes. 

 

En de oven tomatensaus is tegen die tijd ook klaar. 

 

Als toemaatje: als je nog wat van de saus of de patatjes over zou hebben..niet erg, koud, met een gemengde salade erbij, hebben ze mij ook ongeloofelijk gesmaakt.