Aarbei-vlierbloesemparfait (10-12 p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 kg Aardbei
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

3 el basterdsuiker, 700 ml slagroom, 5 eierdooiers, 50 ml vlierbloesemsiroop, 50 g suiker, rasp van 1 limoen, viooltjes, vlierbloesem of andere eerbare bloemen om te garneren

Recept: 

00g aardbeien pereren met de basterdsuiker. Wrijf evnetueel door een fijne zeef voor een gladder resultaat. Klop de slagroom stijf en bewaar de ruree en de room even in de koelkast. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje zacht kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken .

Klop hiering de dooiers met de siroop, de suiker en de limoenrasp met een mixer  dik en romig. Zet de kom in een bak met koud water en laat al roerend afkoelen.Bekleed een cakeblik (30 x12 cm) met huishoudfolie. Houd 250 g aardbeidenpuree apart om straks te serveren. Spatel 300g van de aarbeidenpuree en het eiermengsel door de slagroom. Doe de helft van het mengsel in de vorm en gier dan voorzichtog de rest van de aardbeienpuree in het midden. Dek af met de rest van het eiermengsel. Laat minstens  8 u bevriezen. Maak de rest van het fruit schoon en halveer ze of snijd ze in vieren. Stort de parfait op een schaal en laat in ong 15 min iets zachter worden. Serveer met de saus, de aardbeien en eventueel wat eetbare bloemen. (uit Seasons april 2016)