Ingrids courgettecake met kaas

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 grote Courgette
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

100g boter, 5 eieren, 300g zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 150 g geraspte belegen kaas, 100 g pijnboompitten, keukenpapier, 1 cakevorm van 30 cm

Recept: 

Oven voorverwarmen op 225 graden /gas stand 5. Courgette wassen, droogdeppen en grof raspen. Boter op zacht vuur laten smelten (niet kleuren) en pan van het vuur nemen. In een kom de eieren loskloppen. Boter toevoegen (houd 1 el achter om de vorm in te vetten). en nog ca 5 min door blijven kloppen. Bloem en zout erboven zeven en tot een gladde massa kloppen. Courgette, kaas en pijnboompitten door het beslag mengen. Vorm invetten en vullen met het deeg. Ong 10 min bakken op 225 gr, dan de knop op 175 gr (stand 3) draaien en ong 1 uur bakken tot de cake van de rand loslaat. Op rooster storten.Kan zowel koud als warm gegeten worden.