Frisse komkommer-peterseliesoep met geitenkaas (4 p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 + 1/2 Komkommer
1 bosje +2 el Peterselie
3 à 4 takjes Munt
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 teentje Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 sjalotje gesnipperd, 1,5 dl groente- of tuinkruidenbouillon, snuf (gerookt) pittig paprikapoeder of tabasco,

100 g zachte geitenkaas, 3à 4 el gemengde tuinkruiden(fijngesneden), 2à3 sneetjes oud brood (wit of wit desem), 3 el olijfolie

Recept: 

Halveer de komkommers in de lengte, snijd de waterige kern er eventueel uit en doe die weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe die in een blender. Doe hier de peterselie, munt en sjalot bij en mix samen tot een soep. Breng de soep op smaak met de bouillon, paprika en peper. Zet de soep in de koelkast en laat in 1 uur goed koud worden. Maak geitenkaasballetjes door de geitenkaas te prakken met 2 of 3 el kruiden en wat gemalen peper. Vorm er kleine balletjes van en rol ze nog even door de overgebleven el kruiden. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.Snijd voor de croutons blokjes van het brood.Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan. Schep de blokjes door de olie totdat ze rondom goed 'ingevet' zijn en bak ze al omscheppend goudbruin. Schep de fijngesneden look en peterselie erdoor en bak kort even mee tot de look goudgeel is (maar niet bruin!).

Laat de blokjes goed uitlekken op keukenpapier. Schep de koude soep in 4 soepborden en verdeel er de kaasbolletjes over. Schenk er wat drupkes olie op. Serveer met de croutons.

(Recept uit Seasons april∕mei 2015)