Knapperige pompoenparten met zure room (4 pers) a la Ottolenghi

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
2 tenen fijngehakt Look
6 el fijn gesneden Peterselie
2,5 el fijgehakt Tijm
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
700 gr met schil Pompoen
1 el fijngehakt Dille
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

50 gr parmezaan geraspt, 20 gr gedroogd broodkruim, 4 el olijfolie, 120 gr zure room, geraspte schil van 2 citroenen, zout en witte peper

Recept: 

1. Verhit de oven op 190°. Snij de pompoen in 1 cm dikke plakken en leg ze op de snijkant plat neer op een bakpapier op een bakplaat. 

2. Meng voor de korst parmezaan met broodkruim, peterselie, tijm, helft van de citroenrasp, look, een beetje zout en wat peper. 

3. Bestrijk de pompoenplakken met olijfolie en bestrooi ze met parmezaanmengsel, alle plakken moeten bedekt zijn met een laag van paar mm. Druk het mengsel met vingertoppen aan. 

4. Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen ongeveer 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Dek de bovenkant eventueel losjes af met alufolie als de kruimellaag te snel zou kleuren. 

5. Roer de dille en zout en peper naar smaak door de zure room. Dien de pompoenplakken op bestrooid met de overgebleven citroenrasp. geef de zure room apart. 

Smakelijk!

(uit Plenty van Ottolenghi)