wintercouscous a la Ottolenghi voor 4 of meer personen

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
2 (in stukjes van 2 cm) Pastinaak
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 (in stukjes van 2 cm) Wortel
300 gr (geschild, in blokjes van 2 cm) Pompoen
30 gr Koriander
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

8 sjalotten, 2 kaneelstokjes, 4 anijssterren, 3 laurierblaadjes, 5 el olijfolie, 1/2 tl gemberpoeder, 1/4 tl kurkuma, 1/2 tl pittig paprikapoeder, 1/4 tl chilivlokken, 75 gr gedroogde abrikozen (grof gehakt), 200 gr kikkererwten (uit blik of vers gekookt), 3,5 dl kookvocht van de kikkererwten en/of water, 170 gr couscous, 2,6 dl kokende groentebouillon, 20 gr boter in stukjes, 25 gr harissapasta, zout

Recept: 

1. Verhit de oven tot 190°. Doe wortel, pastinaak en sjalotten in een grote ovenschaal. Voeg anijssterren, kaneelstokjes, laurier, 4 el olie en 3/4 tl zout en alle overige kruiden toe en schep alles door elkaar. Zet schaal in de oven en rooster de groenten 15 min. 

2. Schep de pompoenblokjes door de groenten in de schaal en zet hem terug in de oven. Rooster alles nog eens 35 min, waarna de groenten beetgaar moeten zijn. Meng de abrikozen en kikkererwten met kookvocht erdoor. Zet de schaal weer in de oven en rooster alles nog eens 10 min. 

3. Maak ongeveer 15 min voor de groenten klaar de couscous klaar met de groentenbouillon, voeg boter toe en roer met een vork door de couscous om te korrels los te maken en de boter te laten smelten. Dek de schaal weer af en zet hem op een warme plaats. 

4. Schep voor opdienen de couscous op een diepe schaal, roer harissa door de groenten en breng ze eventueel op smaak met zout. Schep de groenten op de couscous. bestrooi met koriander.

Smakelijk!