Boontjes met tomaten en olijven (6 pers.)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
500 g Prinsessenboon
1 grote Ajuin
1 teentje , geperst Look
1 el gehakte en enkele blaadjes om te garneren Basilicum
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

440 g tomatenstukjes uit blik2 el olijfolie2 tl suiker2 el rode-wijnazijnpeper3 el gehakte olijven (naar wens)

Recept: 

Snijd de bonen doormidden. Kook ze 4 min, giet af en spoel ze af onder de koude kraan om de kleur op te frissen. Zet ze apart. Verhit de olie in een pan. Fruit ui en look hierin al roerend tot de ui bruin wordt. Strooi de suiker over de ui en bak tot die karameliseert. Voeg azijn toe. Kook 1 minuut. Voeg tomatenstukjes toe, olijven en kruiden.Laat het mengsel zonder deksel 5 min pruttelen. Voeg de boontjes toe en laat doorwarmen. Garneer met de blaadjes basilicum en serveer.