Koolrabisalade met kruidensaus (3 porties)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
naar keuze Peterselie
200 g Spinazie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 Koolrabi
naar keuze Bieslook
1 bosje Dille
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

3 eieren3 eetl vruchtenazijn3 el oliepepersuiker

Recept: 

De eieren hardkoken, pellen en verkruimelen. Kruiden wassen, drogen en fijnsnipperen.

Sausje maken van azijn, olie, 5 el water ,zout  en peper. Meng ze met de eieren en de kruiden. Nog even laten afsmaken en laten trekken.

Koolrabi schillen, halveren en in schijven snijden. Twee min in kokend water blancheren .Afgieten en afkoelen in koud water. Spinazie wassen en drogen. De koolrabi en spinazieblaadjes op een schotel schikken en met de saus overgieten. Ten minste 15 min laten trekken.