Jagerschotel met aardappelpuree

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
5 grote Aardappel
1 Ajuin
4 Wortel
1 Courgette
1 grote Aubergine
1 (of 1/3 van elke kleur) Paprika
1/2 Peper
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

klein doosje Doperwtjeseventueel Champignons (hoeft niet)1/2 pot Ajvar (zie foto, wij kopen het ofwel in een Turkse winkel, ofwel in de grote Delhaize in Reet op de A12)Melk 1 EiPaneermeel Boter400gr GehaktKruiden: Groentebouillon, peper, zout, nootmuskaat, cayennepeper en paprikapoeder

Recept: 

Snij de ui fijn en stoof aanRasp de wortelen en snij de andere groenten in blokjesDoe alle groenten in de pot en laat ze gaar stovenMaak ondertussen de pureeVoeg het gehakt toe en laat het gaar wordenDoe er peper, zout, bouillon, paprikapoeder en een snuifje cayennepeper inVoeg de ajvar toe (doe lepel per lepel, het is niet de bedoeling dat de groenten zwemmen in de saus!)Doe dit alles in een ovenschaal en schep de puree er bovenop. Bedek met een laagje paneermeel en doe er wat boter bovenop.

Lekker met rabarber, pruimen of appelmoes (maar is niet nodig)

TIP: op de markt kan je vaak in turkse kramen ook verse ajvar kopen, ook zéér lekker, maar let er op dat je de milde neemt en niet de pikante! (indien je de pikante neemt, geen cayennepeper toevoegen, en misschien ook geen pepertjes!?)Ajvar is een moes van paprika !!