Palak Paneer (Indisch vegetarisch)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
800 gr Spinazie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Bloemkool
1 Ajuin
2 teentjes Look
2 Tomaat
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

200 g paneer (indiase roomkaas die de vegans onder ons nu even vergeten)2 tl komijnpoeder1 gedroogd pepertje1/2 el vers gemalen gember1 tl korianderpoeder1 tl kurkumapoeder125 ml zure room( 2 potjes v 125 ml)een paar takjes verse koriander1 citroenzout

Recept: 

1. Verhit wat olie (kokosvet of arachide) in een pan en voeg de gemalen gember toe. Eenmaal warm komen hier de fijngesnipperde ajuin en teentjes knoflook bij. Fruit tot de ui glazig, bijna bruin wordt. Voeg dan de tomaat, in blokjes gesneden, hierbij met wat zout.

2. Als de tomaat zacht begint te worden gaat de bloemkool ( in  schijfjes gesneden) erbij. Vervolgens de fijngehakte chilipeper erbij, net als het komijnpoeder, het korianderpoeder en het kurkumapoeder. Roer meteen om, draai uw vuur lager en giet de zure room erbij.

3. De gewassen spinazie gaat nu ook in een andere pan. Het is teveel? Er zijn niet veel groenten die zo snel krimpen als spinazie. Voeg een handvol per keer toe als u geen pan met grootheidswaanzin bezit. Strooi met wat zou en roer regelmatig ook eens om tot het vocht is uitgekookt. Mix de spinazie en laat de spinazie insmelten in de pan van de room. Niet te lang want anders verliest uw gerecht kleur.

4. De pan gaat voor even terug op een laag vuurtje.Snij ondertussen de roomkaas in plakjes. Nu kan je kiezen. De paneer laten insmelten bij de spinazie of hem een weinig aanbakken in de pan en bovenop de spinazie laten aromatiseren?

Is de eerste manier jouw keuze, laat dan niet te lang insmelten. Laat nog wat stukken kaas zichtbaar. Er zit bovendien al room in je gerecht en anders wordt het een dikke zware brij.

Bij het afbakken laat u de plakjes kaas lichtbruin worden. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. )

5. Versnipper de koriander en roer het kruid door het gerecht. Werk af met wat citroensap. Voeg eventueel nog wat zout toe.