Fettuccine met knoflook-roomspinazie (4-5 pers.)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
450g Spinazie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
3 teentjes, geperst Look
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

400 g gedroogde fettucine olijfolie 25 g boter 3 dl room mespt nootmuskaat zout en zwarte peper 50 g parmezaanse kaas + extra om te serveren

Recept: 

Kook de spinazie, laat hem goed uitlekken en snijd hem klein. Kook de pasta met een scheutje olie beetgaar, laat hem uitlekken en zet hem afgedekt apart.

Smelt de boter in een ruime pot en fruit de look 1 min. Voeg de gekookte spinazie toe. Bak die ca 5 min op middelmatig vuur en roer regelmatig: alle vocht moet verdampen. Eventueel even mixen.

Voeg de room en de nootmuskaat toe en kruid. Schep de pasta en parmezaanse kaas erdoor en verhit nog 1 min. Geef de extra parmez kaas erbij.

Smakelijk!