Koude radijsjessoep (maar kan ook warm)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
3-4 Lente-ui
1 bos Radijs
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Klont boter of olijfolie1 l water1 potje griekse yoghurt (125gr)1 koffielepel mierikswortelpasta of wasabiPeper en zout

 

Recept: 

Snij loof van radijsje en was het. Was ook de radijsjes en hou 1/3 apart. Hak lenteuitjes fijn en stoof 3 min. in boter. Giet water erbij, kruid met peper en zout en laat koken. Voeg radijsjes en loof toe en laat 8 min. koken. Pureer de soep met de mixer. Proef en kruid eventueel bij en laat koud worden in de frigo. Doe yoghurt samen met wasabi/mierikswortelpasta. Snij radijsjes in schijfjes. Serveer de koude soep met 1 el yoghurtmengsel en radijsjes. Soep kan ook warm gegeten worden natuurlijk. Smakelijk!