Feestelijke pompoenrollade met kaas

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
300 g Pompoen
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 teentjes Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Voor het deeg: 50g boter, 50 g speltbloem, 4 eitjes, 100g geraspte belegen kaas, 300 ml melk, peper en zout, bakvorm ongeveer 25 x 25 cm, bakpapierVoor de pompoenvulling: 1 kl dijon mosterd, 2 eetlepels roomkaas, vers gehakte tuinkruidenAfwerking: 20 g fijngeraspte provolone of parmezaan, kruidenpluksels

Recept: 

Deeg: (verwarm de oven voor op 190 graden)

Smelt de boter en laat de bloem eventjes bakken onder voortdurend roeren (niet laten aanbranden). Doe de melk erbij en breng al roerend aan de kook.  Als je een mooie gladde saus hebt, neem je die van het vuur.  Doe de kaas erin en roer tot die gesmolten is... dan mogen de eierdooiers erbij, breng op smaak met peper en zout.  Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.  Roer ze heel voorzichtig onder de kaassaus zodat het geheel zo luchtig mogelijk wordt.  Bekleed de bakvorm met bakpapier, spreid het half vloeibare deeg erover uit. Bak gedurende 15 minuten.

Ondertussen de 300 g pompoenblokjes en de lookteentjes gedurende 10 minuten gaar stomen.  Mix ze daarna tot een gladde crème samen met de roomkaas en mosterd. 

Neem het deeg uit de oven en bestrooi het lichtjes met de provolone kaas.  Leg er een nieuw vel bakpapier op draai het deeg met behulp van een snijplank die je bovenop de bakvorm legt.  Maak het bakpapier voorzichtig los van de onderkant van het gebakken deeg.  Spreid de pompoencrème over het deeg en bestrooi met de fijngehakte tuinkruiden.  Rol het deeg op met behulp van het bakpapier, laat afkoelen en snijd de rol in 8 plakken.  Versier met kruidenpluksels.