Labboon

Beschrijving: 

De labboon of tuinboon is de eerste boon van het jaar. De tuinboon combineert goed met bonenkruid en kan je in allerlei gerechten mee verwerken. Voor degenen die de smaak nog niet kennen, deze heerlijke boon is één van de ontdekkingen waar nieuwe leden altijd enthousiast over zijn. Hij is erg geschikt om vegetarische vleesvervangers mee te maken vanwege het hoge eiwitgehalte.

Hoe oogsten?:

Je trekt of snijdt de peul van de plant als de peul goed vol zit. Vervolgens breek je de peul open (zoals bij erwten) en haal je de bonen eruit. Er zit nog een wit vliesje rond de boon. Boerin Lies en boer Tim eten dit vliesje mee op en vinden dit geen probleem. Indien je het witte vliesje niet wil consumeren, kan je het even meekoken dan kan je het makkelijker verwijderen. Wat overblijft is een groene overheerlijke boon. Bruine peulen laat je best hangen: die zijn melig, maar kunnen wel nog dienen als zaaizaad voor 't komende jaar.

Veld: 
Oogststatus: 
Niet te oogsten
Afbeelding: