Zoetzure koolrabi

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 el fijngeknipte Peterselie
enkele takjes fijngeknipte Munt
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Koolrabi
enkele takjes Tijm
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 ui, gesnipperd een handje rozijnen  1/2 appel, in stukjes gesneden  een scheutje olie  sap van 1 sinaasappel  1 el citroensap  1 el honing of diksap  1 tl kerriepoeder  1/2 tl korianderpoeder mespuntje kaneel  peper en zout 

Recept: 

Schil de koolrabi en snijd ze in stukjes. Fruit ui met kerrie en koriander in olie. Voeg de koolrabi en appel toe en laat ruim 10 min. stoven tot ze bijna gaar is. Voeg dan de rozijnen, honing/diksap, citroensap en sinaasappelsap toe Laat nog een 5 min. stoven. Maak op smaak met kaneel, peper en zout. Bind het vocht eventueel met een bindmiddel. Garneer deze koolrabischotel met verse tuinkruiden.