Taart van snijbiet/warmoes á la Ottolenghi

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Warmoes
Handvol Munt
Handvol Peterselie
Handvol Salie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Ajuin
2 tenen Look
Recept: 
 INGREDIËNTEN
  • een vel bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 bosje snijbiet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje verse salie
  • 75 gram feta
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 rasp van citroen
  • zout
  • peper
  • 15 gram pijnboompitten
  • 15 gram amandelschaafsel
 
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (zowel de steel als het blad) grof.
  2. Bak nu de snijbiet, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groenten mengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
  3. Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met je deeg vel. Verdeel het groenten mengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen.
  4. Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en je heerlijke taart is klaar!