gemarineerde aubergines (antipasti 4 p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
500 g Aubergine
1/2 bosje Peterselie
enkele blaadjes Basilicum
3 teentjes Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 soeplepel zout, 4 soeplepels olijfolie, 1/2 dl witte wijnazijn, zout en grofgemalen zwarte peper

Recept: 

Was de groenten en snij ze in de lengte in reepjes van 1/2 cm dikte. Bestrooi ruim  met  zout en laat een dertigtal minuten rusten. Was ze nog een keer en dep droog.

Verwarm de olie in een braadpan en bak de reepjes aan beide kanten tot ze zacht zijn OF giet olijfolie op een bakschaal uit de oven , leg er de aubergines op en grill ze aan beide kanten tot ze zacht zijn.

Laat ze vervolgens uitlekken. Hak de peterselie en de basilicum fijn. Hou enkele blaadjes over voor de versiering. Hak de look heel fijn. Leg de groeten, de aromatische kruiden en de look in een grote schaal. breng op smaak met peper en zout. Overgiet dit met de azijn.

Laat alles enkele uren afkoelen. Garneer met peterselie en basilicum.

Dien dit gerecht op als bijgerecht bij een buffet en grillades, of serveer het op geroosterd stokbrood (bv als voorgerecht of snack).

Tip : scheur de basilicum met de hand om het aroma beter te bewaren. Gebruik bij voorkeur platte peterselie.