Geroosterde pompoen met dadelsalsa

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 van 600g Pompoen
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

100g ontpitte dadels in kleine stukjes, 1sjalot fijn gesnipperd, vers kruidig groen dat op dat ogenblik voor handen is (ik gebruikte een combinatie van peterselie, salieblad, jong venkelgroen, kerrieplant: alles zeer fijn gehakt.)chilipoeder of een chilipepertje van 't veld fijn gesnipperd of droog fijn gewreven in een vijzel. sap van 1 grote citroen, olijfolie, sap van 1 grote citroen, zout, dennepitten geroosterd, sojasaus

Recept: 

schil het pompoentje en snijdt in vinger grote stukken.  Giet er olijfolie over en hussel door elkaar.  spreid open op een bakplaat bestrooi met wat zout en chilipoeder naar smaak en rooster ongeveer 20 min. in een hete oven. 

Maak ondertussen de salsa.  snipper de sjalot, de dadels en hak de kruiden ultra fijn meng het citroensap eronder.  rooster de pijnboompitten (kan ook zonder) giet er op het laatste wat sojasaus op.  Meng ze onder de salsa.  Proef, voeg zout eventueel extra peper toe.  De salsa moet pittig en wat zurig zijn.  Dat combineert fantastisch met de zoet geroosterde pompoen.

Dit lekkere bijgerecht komt uit het boek: "de moestuin van madame Zaza"