Pompoen chutney met appel en rozijnen

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 kg Pompoen
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

2 appelen, geschild en in blokjes, 2 uien, gesnipperd 100 gr gele rozijnen,2 rode chili pepers, zonder zaad en fijn gesneden, 275 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 thl kaneel, 1 thl gemberpoeder, 1 thl kruidnagelpoeder, 1 thl keukenzout, 2 flinke eetl fijngesneden verse gember, 600 ml witte wijnazijn.

Recept: 

1. Steriliseer je potten, 2 grote en een aantal kleintjes (om uit te delen).

2.Maak de pompoen schoon, schil de pompoen en snijdt in kleine blokjes. doe alle ingrediƫnten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost.

3. Laat de pompoen een uur zachtjes pruttelen, totdat de pompoen zacht wordt en de chuney indikt. Schepje mengsel in de gesteriliseerde potten, sluit ne draai om, laat afkoelen.

Lekker met een stukje pittige kaas.