Hasselback-aardappelen (4p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 el Peterselie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
4 middelgrote (van gelijke grootte) Aardappel
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

60g boter, 2 el broodkruim∕paneermeel , 3 el parmez kaas, 3  el cheddar

Recept: 

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden (niet de lange kant, maar wel zo dat je halve bollen krijgt). Verwarm de oven op 200 fr C. Bestrijk een ondiepe ovenschaal met een beetje gesmolten boter. leg de aardappelen met het snijvlak naar beneden op een bord. Snijd de aardappelen op regelmatige afstanden voor ongeveer 2/3 in. Leg ze daarna in de ovenschaal. Bestrijk ze royaal met de gesmolten boter en bak ze 30 min in de oven. Bestrijk ze af en toe met boter. Roer het broodkruim en de kaas door elkaar en bestrooi de aardappelen hiermee. Strooi de fijngehakte peterselie erover, zet de aardappelen nog een kwartiertje in de oven en dien ze meteen op.