aubergine-tomatenschotel uit de oven (6 p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
enkele toefjes +1/2 kop fijngehakte Peterselie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 kleine of middelgrote Aubergine
4of 5 middelgrote Tomaat
2 teentjes Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 el zout, 1,25 dl kippen-of runderbouillon of droge witte wijn, 1/3 kop geraspte parmez kaas

Recept: 

Tomaten in plakjes snijden (dwars), aubergines in dunne schijven, look fijnhakken. Aubergines met zout bestrooien en 30 à 40 min laten staan. Uit laten lekken en droogdeppen. In een vlakke, ingevette ovenschotel : afwisselend een laag aubergines, tomaten en peterselie leggen. Elke laag met knoflook bestrooien. Naar smaak kruiden. Bouillon of wijn erover gieten. met kaas bestrooien. Afgedekt op 200 °C 30 min bakken. Neem het deksel eraf. In 20 min goudbruin bakken. Af en toe met kookvocht begieten. Met peterselie versieren. Let op : als het mengsel er tijdens het bakken droog uitziet, bouillon of wijn toevoegen!