Tabbouleh of peterseliesalade (10-12 pers.)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
5 eetlepels Peterselie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 grote, ontvelde Tomaat
1 kleine Komkommer
4 Lente-ui
5 eetl + enkele blaadjes Munt
beetje Sla
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

175 g bulgur (couscous kan ook)sap van 2-3 citroenen1,75 dl olijfoliezout, zwarte peperolijven

Recept: 

Doe de bulgur in een kom en voeg zoveel koud water toe tot de bulgur onderstaat. Laat wellen tot hij zacht is (ong 8 min).Laat de bulgur heel goed uitlekken. Eventueel in een theedoek doen en het vocht eruit persen. Dan in een schaal doen en met een vork wat losroeren.

Verwijder de zaadjes van de tomaten en de komkommer. Hak de groenten fijn, ook de peterselie en de munt. Snij de ui in ringetjes. Voeg dit alles bij de bulgur. Begiet het met het sap van de citroenen en de olijfolie. Kruid met peper en zout. De smaak moet scherp en kruidachtig zijn. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. Bekleed een ondiepe schaal met de slareepjes (je kan ook wijnbladeren gebruiken). Schep er de salade in, in pyramidevorm en leg er enkele olijven op, muntblaadjes en kerstomaatjes. Ideaal voor een buffet!