venkelsoep met room (8 pers.)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
4 knollen Venkel
1 grote Ajuin
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

25 g boter1 l groentebouillon5,5 dl melk1 laurierblad2 eierdooiers1,5 dl koffieroomzout en peper

Recept: 

Venkel in plakjes snijden. Smelt de boter en fruit de venkel en de ui tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de bouillon toe, de melk, het laurierblad en wat zout en peper. Laat koken. Deksel op de pan en 30 min op een zacht vuur.

Verwijder laurier en druk de soep door de zeef of pureer. Roer de eierdooiers met de room in een kom dooreen. Roer ong 1 dl van de soep hierdoor. Schenk dit mengsel bij de soep en laat alles warm worden maar niet koken. Garneer met fijngehakt venkelblad.

(Je kan deze soep ook zonder room en eieren klaarmaken)