Provencaalse boontjes met pasta (4-6 pers.)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
450 g Prinsessenboon
3 el gehakte (verse) Tijm
1 Ajuin
3 teentjes Look
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

400 g gehakte tomaten (uit blik) 50 g tomatenpuree2 el olijfolie 4 dl groentebouillon1,5 dl droge rode wijn450 g pasta (elke vorm is ok)25 g boterzout en peperparmezaanse kaas25 g boter

Recept: 

Fruit ui en look in ca 3min glazig in de olie. Voeg toe: tijm, boontjes, tomaat, tomatenpuree, bouillon en wijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Dek de pan af en laat het geheel 25-30min zacht koken. Verwijder het deksel en laat de saus in 5-8 min licht inkoken; af en toe roeren.

Ondertussen de pasta koken met een scheutje olijfolie. Afgieten en in de pan terug storten. Omscheppen met boter en peper. Serveren met de groenten en de kaas.